Lazy-Sonnie-Song-Night
Volledig scherm
Lazy-Sonnie-Song-Night © nvt

Douze points voor eerste editie van
Lazy Sonnie Song Night in La Sonnerie

Het was zaterdag smullen geblazen van de akoestische pareltjes bij de eerste editie van Lazy Sonnie Song Night in La Sonnerie in Son.

Driewerf wow. Wat een schitterende muziekavond was de eerste Lazy Sonnie Song Night in Son. Twee nummertjes mocht elke artiest doen, en dan er gelijk helemaal staan, dat is alleen gegeven aan echte rasmuzikanten. Het talrijke publiek in de sfeervolle Kapelzaal van kloosterhotel La Sonnerie genoot zichtbaar.

Al moest de organisatie in het begin het vrolijke gebabbel, dat paste bij de opzet van de avond, wel een beetje dimmen. Maar eigenlijk dwongen de artiesten dat ook zelf af. Stuk voor stuk waren ze tig keer beter dan de baggerliedjes van het Songfestival. Meer dan douze points dus voor al die muzikale talenten. Het gevarieerde programma bracht voor ieder wat wils, van melancholieke ballades tot swingende rock.

Te snel

Maar liefst dertien acts volgden elkaar in snel tempo op. De organisatie, in handen van het maandelijkse akoestisch podium Lazy Sonnie Afternoon, zorgde voor de changementen. En dat liep gesmeerd.

Van te voren was precies berekend hoeveel minuten elke act mocht duren, en tussen de acts waren vier minuten ingeruimd. En ja, voor het klaarzetten van een piano heb je die wel nodig, maar verder was het plug in en play.

,,We gaan te snel”, riep Edwin Verlangen dan ook al na een paar optredens. ,,En we hadden het nog wel gerepeteerd.” Voor de volgende editie kan er dan vast wel nog een act bij.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement