Volledig scherm
© Irene Wouters

Eigen variant Extrema Outdoor voor mensen met beperking

SON - Geen twintigduizend bezoekers die losgaan op dancemuziek. Geen lange line-up met topartiesten en geen strand met water als decor. Wel kregen de bewoners van SWZ Zorg zaterdag een topdag waar ze zelf aan mochten meehelpen. Met als afsluiting een eigen variant van Extrema Outdoor.

Op het terrein van SWZ Zorg aan de Nieuwstraat in Son is het zaterdagmiddag een drukte van belang. De organisatie van dance festival Extrema Outdoor is met Stichting 10.000 HOURS te gast. Ze gaan vandaag met de mensen met een beperking aan de slag om een extra editie van Extrema te realiseren. Bezoekers van het festival helpen als vrijwilliger mee. De bewoners knutselen deze middag aan het decor voor hun variant van Extrema Outdoor. Een andere groep volgt lessen rolstoeldansen. En er is volop bedrijvigheid in de keuken waar hapjes worden gemaakt.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Best e.o.