Volledig scherm
Foto's van de kindervakantieweek in Son

Einde dreigt voor Kindervakantieweek in Son

SON - De 40e Sonse kindervakantieweek –welke wordt gehouden van 29 augustus tot en met 1 september a.s.- lijkt ook meteen de laatste editie te worden. Na het jubileum houden 15 leden van het 18-koppige spelweekteam om verschillende redenen het voor gezien.

Initiator Ton van Vlerken hoopt dat er snel een aantal jonge ouders instappen.

“Dat zijn de kinderen van toen, zij weten hoe leuk het was.” Voor 2016 kampt de KV nog met een ander drastisch probleem: Er is nu te weinig leiding beschikbaar om alle ‘grotere’ kinderen te begeleiden. “We hebben zeker nog 6-8 helpers voor de oudste categorie nodig. Voor de kleintjes hebben we genoeg handen.”

  1. Eindhoven meeste winkelleegstand van de vijf grote steden
    Interactieve graphic

    Eindhoven meeste winkelleegstand van de vijf grote steden

    EINDHOVEN - Van de vijf grootste gemeenten in Nederland kampt Eindhoven met de meeste leegstand van winkelpanden. Daar staat 10% van het winkeloppervlak leeg. Grote boosdoener is het 15.000 vierkante meter tellende pand van V&D dat in 2016 sloot. Ook Helmond kampt met veel leegstand (11,5%). Koploper in de regio is Reusel-De Mierden waar 26 procent leegstaat. Tussen 2009 en 2010 steeg het leegstandspercentage daar van 2,4 procent naar 20,2 procent.

Best e.o.