Volledig scherm
© Thinkstock

Einde zwembad Son en Breugel dreigt

SON EN BREUGEL - Het college van B en W van Son en Breugel is niet bereid om de exploitatie van het zwembad van Thermae Son financieel te ondersteunen.

Daarmee komt sluiting van het bad een stuk dichterbij. Wim van Santvoort, directeur van Thermae Son, is zwaar teleurgesteld in het negatieve antwoord van het college op zijn verzoek om financiële ondersteuning. "Zo kan het niet langer, dat is zeker."

Thermae Son is al jaren met de gemeente in conclaaf over een bijdrage. De concurrentie onder zwembaden is moordend, de exploitatie is in veel gemeenten niet of nauwelijks bol te werken. Ook in Son is dat sinds vijf à zes jaar het geval. De kosten stijgen, de inkomsten dalen. "Zwembaden in de regio worden allemaal gesteund door de gemeente, vaak met een enorme zak geld. Son doet niets", zegt Van Santvoort.

Thermae Son vroeg de gemeente om elfduizend euro per maand. Dan zou het zwembad, dat in 1988 werd geprivatiseerd, open kunnen blijven. Maar het college wijst dat verzoek af. Dat besluit wordt op 29 november voorgelegd aan de raadscommissie.

Volgens Van Santvoort is het zwembad geen onmisbaar onderdeel van Thermae Son, dat bestaat uit een veel groter complex op het gebied van welness en ontspanning. Van Santvoort: "Nu moet er jaarlijks veel geld bij. De totale exploitatie van Thermae Son zou bij sluiting van het zwembad alleen maar verbeteren."

Best e.o.