Volledig scherm
Eerst de 'jonkies', daarna de echte Kijk Mij Nou Band. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Extra feestelijk optreden Kijk Mij Nou Band van Emiliusschool in Son

SON - Het optreden van de Kijk Mij Nou Band van de Emiliusschool in Son is altijd een feestje, en deze vrijdag was het extra feestelijk want de leerlingen speelden voor de tiende keer.

‘Als de leerlingen van de Emiliusschool hier muziek gaan maken, dan is het bijna een heel lange vakantie”, zegt leerkracht Erik van de Ven bij aanvang van het jaarlijkse optreden in de kiosk.

Yeahhh, reageren de kinderen een beetje door het dolle heen. Wat een voorpret. De jonkies zitten te popelen om te beginnen. Gesteund door de rasmuzikanten Benjo Plandsoen op gitaar en Rob Hilgerdenaar achter de drums laten de voorlopers van de Kijk Mij Nou Band de bekende kinderliedjes horen. En beweegt iedereen mee met ‘zo doet een vogel en zo doet een vis, zo doet een duizendpoot die schoenenpoetser is’.

Verbindend
,,Met deze groep doen we vooral muziekspelletjes, en ook voor hen is het heel leuk om op te treden. Muziek werkt heel verbindend”, vertelt Van de Ven als de eerste band klaar is.

De rolstoelen worden van het podium gereden en de kinderen van de Kijk Mij Nou Band nemen hun plaats in. Een van hen is Dirkje, zij speelt gitaar. Haar trotse vader Jelle Douma: ,,Muziek is heel belangrijk voor haar. Ze is er altijd mee bezig. Haar favoriete zanger is Guus Meeuwis. Dirkje kan zijn hele repertoire meezingen. Kijk maar naar haar glimlach, hoeveel plezier ze heeft.”

En ze straalt inderdaad, net als de andere Kijk Mij Nou Band-leden. Annelies Hilgerdenaar zingt mee, maar nooit op de voorgrond. De jongens en meisjes die nu zingen, heel knap ook solo, krijgen de volle aandacht van het enthousiaste publiek.

Verrassing
Vanwege het tienjarige jubileum trakteert de Kioskcommissie BACK alle kinderen en publiek op een ijsje. En dat is niet de enige verrassing. Aan het eind komt zanger Aris Weel naar het podium. En samen zingen ze een paar prachtige liedjes. ‘Als de nacht verdwijnt en de zon weer schijnt, als ik jou zo zie klinkt een symphonie’... en zo klinkt het ook.

Best e.o.