Ton van der Loo bij bedrijfspanden aan Ekkersrijt die hij aan het opknappen is in Son en Breugel
Volledig scherm
Ton van der Loo bij bedrijfspanden aan Ekkersrijt die hij aan het opknappen is in Son en Breugel © FotoMeulenhof

Forse uitbreiding van Ekkersrijt in Son met Woonexpress

SON EN BREUGEL - Woonexpress, het grootste Nederlandse woonwarenhuis, krijgt een vestiging in de regio Eindhoven. De winkel is een van de formules van het Mandemakers-concern. 

Woonexpress moet dé blikvanger worden van een geheel nieuw deel van Ekkersrijt. De meubelboulevard in Son en Breugel wordt aan de westzijde uitgebreid met in totaal zeventienduizend meter winkelruimte, goed voor drie voetbalvelden. Ontwikkelaar en eigenaar Van der Loo Vastgoed is al begonnen met het verbouwen van de huidige hallen op deze plek. 

Mandemakers
Mandemakers gaat hier naast de Woonexpress nog twee keukenzaken vestigen. Een andere grote huurder wordt DFS, een van oorsprong Engelse winkel in bankstellen. Ook Swiss Sense, Beter Bed en Beddenreus krijgen een plekje. De KPN-winkel op de hoek blijft. Directeur Ton van der Loo, die nog een paar namen van huurders voor zich houdt totdat de deals zijn afgerond, heeft het overgrote deel van de beschikbare ruimte aan de man gebracht. Aan de westkant wacht nog 2500 meter op invulling. ,,Maar dat is op het totaal geen grote zorg.”

Winkelpanden
De panden, tegenover de in 2014 geopende Mediamarkt, waren eerst in gebruik als logistieke hallen, onder meer door Philips Medical. Ze worden nu omgetoverd tot winkelpanden. Dat vergt een metamorfose. De constructie wordt extra verstevigd en de gebouwen worden volledig geïsoleerd. De uitbouwsels worden allemaal afgebroken. Van der Loo: ,,We krijgen strakke, grote gevels met veel glas, dus veel lichtinval, met de namen van de zaken er duidelijk op.” Rondom de bebouwing worden 340 parkeerplaatsen aangelegd.

Het gebouw wordt in de tweede helft van september opgeleverd. Alle zaken moeten draaien voor het begin van de drukke kerstperiode.

Impressie van de nieuwe meubelboulevard Ekkersrijt Van der Loo
Volledig scherm
Impressie van de nieuwe meubelboulevard Ekkersrijt Van der Loo © Vastgoedmaatschappij Van der Loo
Impressie van de nieuwe meubelboulevard Ekkersrijt Van der Loo
Volledig scherm
Impressie van de nieuwe meubelboulevard Ekkersrijt Van der Loo © Vastgoedmaatschappij Van der Loo