Volledig scherm
© Thinkstock

Fototentoonstelling van rivier De Dommel in Son en Breugel

SON EN BREUGEL - Giti Entezami's fototentoonstelling 'Verborgen Schoonheid' is vanaf zaterdag 15 oktober te zien in het gemeentehuis in Son en Breugel. Om 15.00 uur opent burgemeester Hans Gaillard de expositie.

Entezami is politiek vluchtelinge uit Iran en sinds 1990 met haar gezin woonachtig in Son en Breugel. Ze studeerde aan de fotovakschool in Apeldoorn en werd daarna freelance fotograaf. In haar expositie Verborgen Schoonheid vormt rivier De Dommel de hoofdmoot. "Bij De Dommel kan ik mijn hoofd leegmaken. Water is de bron van leven, dat willen we nogal eens vergeten. Reden voor deze hommage aan De Dommel", zegt ze daar zelf over.

Die middag wordt ook het bijbehorende boek gepresenteerd. De tentoonstelling is tot en met woensdag 23 november doordeweeks te bekijken op Raadhuisplein 1. De toegang is gratis.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Best e.o.