Volledig scherm
Wim van de Donk. © Marc Bolsius

Fusie Nuenen-Son alleen mét overdracht taken

SON EN BREUGEL - Een fusie tussen Son en Breugel en Nuenen is alleen mogelijk indien er tegelijkertijd taken en middelen worden overgedragen naar de stad. De provincie is niet bereid om die verplichte koppeling los te laten, ondanks het pleidooi daartoe van de colleges en raden van Son en Nuenen.

Dat blijkt uit een brief die Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft verstuurd aan de raad van Son en Breugel. Daarin staat dat de provincie voor 1 juli een standpunt over de bestuurlijke toekomst verwacht van de gemeenteraad van Son en Breugel.

Eindhoven
Een fusie met Nuenen is het scenario dat door de commissie Demmers werd geadviseerd en dat door Gedeputeerde Staten is omarmd. Inclusief de overdracht van bevoegdheden aan de gemeente Eindhoven of een nog te vormen nieuw stedelijk bestuursorgaan. ,,Indien u dit niet wenst of indien dit om andere redenen niet mogelijk blijkt te zijn, dan zijn wij van mening dat in het scenario 'bestuurlijke fusie' alleen de gemeente Eindhoven een reële optie is", stelt Van de Donk.

Best e.o.