Volledig scherm
Een impressie van woningbouwproject Klein Stokland. © Mieke Bon

Gasloos wonen in Klein Stokland in Breugel

SON EN BREUGEL - Op de plek waar vroeger in Breugel de Stoklandschool stond, wordt het woningproject Klein Stokland gerealiseerd. De verkoop start 24 september.

De achttien woningen die door Gebr. Van Stiphout Projectontwikkeling tussen de Piet Heinlaan, Planetenlaan en Jupiterstraat gebouwd worden, is het eerste gasloze bouwproject in Breugel. De woningen krijgen allemaal een warmtepomp.

Het kleinschalige woningproject Klein Stokland is een mix van woningtypes, en omvat zes rijwoningen, vier hoekwoningen, zes tweekappers en twee vrijstaande woningen. Voor elke doelgroep dus wat wils. Er komen woningen voor zowel starters en doorstromers als in het duurdere segment. De woningen zijn ontworpen door Joost Verbeek van Architecten-en-en in Eindhoven.

Marcel Merks van Van Stiphout verwacht dat de bouw eind dit jaar of begin volgend jaar van start kan gaan. Dat is mede afhankelijk van de verkoop van de woningen. Het bouwproject is onderdeel van de overeenkomst met de gemeente Son en Breugel. Van Stiphout gaat namelijk ook de Aldi-locatie aan de Nieuwstraat/De De Bontstraat in Son ontwikkelen, maar omdat dat project jaren vertraging opliep is met de gemeente een deal gesloten. Van Stiphout mocht ook de Stokland-locatie ontwikkelen. Die locatie kwam beschikbaar nadat de Stoklandschool vlak naast het oude gebouw een nieuwe school kon betrekken.

De koopprijzen van de Klein Stokland-woningen zijn nu nog niet bekend. De verkoop start op 25 september. Dan kunnen belangstellenden bij Kruijswijk Makelaardij aan de Nieuwstraat 39 in Son tussen 17.00 en 19.00 uur een brochure en prijslijst verkrijgen en op een inschrijfformulier een voorkeur voor een woning kenbaar maken. Informatie is te vinden op kleinstokland.nl