Volledig scherm
Janssen de Jong is ook actief in het Caribisch gebied, onder meermet de bouw van een ziekenhuis op Aruba. © Janssen De Jong

Janssen de Jong uit Son op koers met halfjaarresultaat

SON - Halverwege het jaar ligt bouwconcern Janssen de Jong op koers met de resultaten. Omzet en nettowinst van de Sonse bouwgroep zijn aanzienlijk hoger dan een jaar eerder.

Janssen de Jong zag de omzet met ruim 35 procent toenemen tot 178 miljoen euro. Het resultaat na belasting groeide met 50 procent tot 6 miljoen euro. Het concern verwacht voor geheel 2017 een omzet van 360 miljoen euro en een winst van 11 miljoen euro.

Met een nettomarge van ruim 3 procent doet de bouwer het beter dan vorig jaar. Niettemin blijft het resultaat achter bij de gewenste 4 à 5 procent, zo meldt het bedrijf.

Het ook  in het Caribisch gebied actieve Janssen de Jong heeft schade van orkaan Irma ondervonden aan zijn bouwplaatsen op Sint-Maarten en Saba. Het bedrijf richt zich daar nu op de veiligheid en leefomstandigheden van zijn medewerkers. ,,We trachten nu levensmiddelen bij onze collega's te krijgen", aldus directievoorzitter Hans Smits. Op verzoek van de overheid helpt het bedrijf met brandstofdistributie en wordt materieel ingezet om puin te ruimen en wegen weer begaanbaar te maken.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Best e.o.