Volledig scherm
Het Sons Kamerkoor.

Kamerkoor zingt Italiaanse liederen in Son

SON - Het Sons Kamerkoor geeft op zondag 20 november een Italiaans concert in de kapelzaal van restaurant La Sonnerie, het thema is de liefde.

Bezoekers horen liederen van Giovanni Gastoldi, Claudio Monteverdi, Giovanni Pierluigi da Palestrina en Orazio Vecchi; Italiaanse componisten uit de late renaissance en de vroege barok. Allerlei aspecten van de liefde komen voorbij: van de hunkering naar de geliefde tot het afscheid en de verbittering achteraf. Tijdens het concert in de zaal op Nieuwstraat 45 verzorgt Ensemble Capriol de intermezzo’s en begeleidt Klarinettrio El Viento de nocturnes. Het concert van het Sons Kamerkoor, waarvan één van de leden van Italiaanse afkomst is, duurt van 16.00 tot 17.15 uur, de toegang is gratis. Meer info over het optreden is te vinden op de website van het koor.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.