Volledig scherm
© Ronald Otter

Laagterecord inbraken bedrijventerrein Ekkersrijt in Son en Breugel

SON EN BREUGEL - Bedrijventerrein Ekkersrijt in Son en Breugel heeft een nieuw laagterecord gevestigd als het gaat om het aantal bedrijfsinbraken.

In het hele jaar 2016 werd slechts drie keer ingebroken. Dat zijn vier inbraken minder dan in 2015 en 2014, toen telkens zeven meldingen per jaar werden geregistreerd.

Ekkersrijt heeft de laatste jaren een goede naam opgebouwd als het gaat om veiligheid en criminaliteitsbestrijding. Het bedrijvenpark in Son en Breugel is in deze orde van grootte één van de, zo niet dé veiligste van Nederland. ,,Ik ben hier natuurlijk erg blij mee”, zegt Bert Nieuwenhuis, veiligheidscoördinator van de SBBE (Stichting Beveiliging Bedrijven Ekkersrijt). ,,Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat we nog onder het aantal van zeven, dat al erg laag was, konden duiken.”

Ter vergelijking: twaalf jaar geleden (2004) boekte Ekkersrijt nog 136 bedrijfsinbraken. Dat was het hoogste aantal. Sindsdien is het aantal gestaag teruggelopen.

Als oorzaken wijst Nieuwenhuis op de moderne, ‘intelligente’ camera’s op het bedrijventerrein en het ‘snelle acteren’ na een alarm door het op Ekkersrijt gevestigde bedrijf Team Beveiliging.

Best e.o.