Lintje Jos van Stipdonk uit Son en Breugel

EINDHOVEN - Jos van Stipdonk uit Son en Breugel is zaterdagavond koninklijk onderscheiden. Hij kreeg het lintje opgespeld door burgemeester Hans Gaillard tijdens een concert van muziekvereniging Eindhoven West.

Jos van Stiphout (68) kreeg de onderscheiding als waardering voor zijn grote verdiensten voor de samenleving. De lijst met (vrijwillige) werkzaamheden en functies is lang. Zo is hij tot 2003 zeer actief geweest bij Holtus Zeilkampen, dat zeilkampen organiseert voor jongeren op het Holtus-eiland in Loosdrecht. Van Stipdonk was in vele hoedanigheden betrokken, als doener en als bestuurslid.

Daarnaast heeft hij vrijwilligerswerk verricht bij Kids on Ice Eindhoven. Hij hielp mee met de bouw van decors van grote en kleine ijsshows. Sinds 1995 is Van Stipdonk de bevlogen voorzitter van Muziekvereniging Eindhoven West, die in 1945 is opgericht en jaarlijks zes concerten geeft.

De Son en Breugelnaar was tot zijn pensioen docent sport, handvaardigheid en techniek bij het Pleincollege Aloysius de Roosten in Eindhoven. Hij was altijd bereid om zich naast zijn eigenlijke taken als docent in te zetten voor de school en de leerlingen.

Ook is Van Stipdonk vrijwilliger bij de Avondwandelvierdaagse in Son en Breugel, zette hij zich in voor de Samenloop voor Hoop in juni 2016 in Son en is hij mede-initiatiefnemer van de jaarlijkse barbecue in zijn straat.

Best e.o.