Volledig scherm
© Facebook Politie Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel

Man opgepakt met inbrekerswerktuig in Son en Breugel

SON EN BREUGEL - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mogelijke inbrekers aangehouden in Son en Breugel. Een tip van een oplettende buurtbewoner leidde tot de arrestatie.

De buurtbewoner meldde zich bij de politie, omdat hij rond 00:30 uur een persoon met een zaklamp had zien schijnen op het terrein van een supermarkt op de Amerikalaan. Toen agenten een kijkje kwamen nemen, was er bij de winkel niks meer te zien. Wel werd een auto aangetroffen, waarin spullen lagen die voor inbraken bestemd waren. Omdat van de verdachten ieder spoor ontbrak, besloten agenten in de buurt van de auto te blijven wachten, tot de eigenaren terugkwamen.

Na ongeveer een uur kwamen een man en een vrouw aangerend vanuit de Amstellaan en gingen er als een speer vandoor in de auto. Omdat de omgeving was afgezet, kon het duo snel worden aangehouden. Bij controle bleek dat de man van het stel een bekende was van de politie en als 'beroepsinbreker' wordt gezien. Hij werd tevens nog gezocht voor een openstaande gevangenisstraf. De twee werden aangehouden. De politie kon vervolgens niet vaststellen of het duo die avond ergens had ingebroken. Ze werden al snel weer vrijgelaten. De man kreeg een proces verbaal voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuig. De vrouw wordt niet vervolgd.

Best e.o.