Volledig scherm
Maud Kremers. © /

Maud Kremers uit Breugel maakt Cito-toets foutloos: 'ik had het zelf ook niet verwacht'

SON EN BREUGEL – Kinderchampagne en cake: afgelopen woensdag viel er wat te vieren op basisschool De Stokland in Breugel. Van de veertig groep 8-leerlingen behaalden 13 leerlingen een Citoscore van 550 punten. Maud Kremers uit Breugel was de absolute uitblinker: zij bleek één van de vijf leerlingen in Nederland te zijn die de toets helemaal foutloos maakte.

“Nee, ik had écht niet verwacht dat ik het zo goed zou doen”, laat de 11-jarige Kremers weten. “Het was heel raar om de uitslag te horen”, zegt het meisje uit Breugel. Het onderdeel begrijpend lezen vond ze namelijk erg lastig. Maar toch: 220 vragen, 220 goede antwoorden. Ook Nicky van Gerwen, leerkracht van groep 8B, sloeg bij het horen van de score van verbazing achterover.

“Allicht ben ik trots op Maud, maar dat ben ik op alle veertig leerlingen. We hebben het hoogste gemiddelde aller tijden van De Stokland. Dat is een verdienste van iedereen”, laat hij enthousiast weten. De groepen 8a en 8b, die gezamenlijk gemiddeld een score van 545,2 behaalden, werkten de voorbije maanden veel samen. “In de voorbereiding naar de toets toe klopten kinderen met vragen bij elkaar aan en overlegden ze veelvuldig. Dat was erg mooi om te zien”, weet Van Gerwen.

Kremers, die juffrouw wil worden, heeft er hard voor gewerkt, maar spreekt haar dank vooral uit naar haar leerkrachten en medeleerlingen. “In de weken er naartoe hebben we elkaar erg goed geholpen en ondersteund.” Volgende week gaan beide groepen, onder leiding van Van Gerwen en 8a-leerkracht Mikel Martens, op schoolkamp. Op de Coxse Boerderij in Gemert staan de nodige liters kinderchampagne alvast klaar…