De kerk in Son.
Volledig scherm
De kerk in Son. © FotoMeulenhof

Nieuwe opleverdatum Sonse kerk: 1 juli

SON EN BREUGEL - Gemeentebestuur en parochie hebben de geplande einddatum van de sloop van de Sonse kerk nu definitief uitgesteld. De nieuwe deadline is 1 juli.

De sloop van de kerk in Son is uitgesteld tot uiterlijk 1 juli. Dat zijn de gemeente Son en Breugel en de Heilige Odaparochie overeengekomen. De boete die de parochie aanvankelijk boven het hoofd hing als de uiterste opleverdatum van 20 februari overschreden zou worden, is daarmee dus van de baan. Beide partijen wachten nog altijd op een reactie van de provincie op het bezwaar van de parochie tegen het stilleggen van de sloop.

Vleermuis

Begin januari verrichtte de provinciale handhavingsdienst ODBN metingen waaruit bleek dat er nog minstens één vleermuis in de kerk zat. Omdat de provincie tevens tot de conclusie kwam dat niet alle maatregelen zijn genomen om de vliegende zoogdieren een ander onderkomen te bieden, werd de sloop stilgelegd. Daardoor dreigde een clausule in het sloopcontract in werking te treden: als de parochie de deadline van 20 februari zou overschrijden, zou een boete volgen die kon oplopen tot een half miljoen euro.

Vorige week maakte de gemeente al duidelijk die soep niet zo heet te eten. En nu is de opleveringsavond dus definitief verschoven. Of die datum ook daadwerkelijk haalbaar is, moet volgens wethouder Kees Vortman (VVD) nog blijken. ,,Dat hangt ook van de beslissing van de provincie af." Als die eraan vasthoudt dat de nog te bouwen vleermuizentoren in park Vroonhoven er eerst moet staan, is ook 1 juli niet haalbaar. ,,Die staat er voor de zomer nog niet."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement