Volledig scherm
© Thinkstock

Opening kerststal en lampionnenoptocht Son en Breugel

SON EN BREUGEL - Wethouder Kees Vortman opent op zaterdag 17 december de kerststal in het hertenkamp aan de Dommelplas.

Voorafgaand vindt er vanaf 17.00 uur een lampionnenoptocht plaats. Deelnemers kunnen verzamelen op het kerkplein op Sint-Genovevastraat 16 in Breugel en dienen zelf een lampion mee te brengen. De aankomst bij de kerststal wordt rond 17.15 uur verwacht; hier wacht voor iedereen een beker warme chocolademelk.

De Kerststal in het hertenkamp is na de opening nog tot en met vrijdag 6 januari 2017 te bezoeken, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Meer info over de activiteiten is na te lezen via de website van de gemeente.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.