Volledig scherm
© Thinkstock

Opening vernieuwde tennishal Son

SON EN BREUGEL - De tennishal van HTC Son 2000 in Son en Breugel is volledig vernieuwd.

Zondagmiddag is de officiële opening. De tennishal heeft een grondige facelift ondergaan. Het oude tapijt is vervangen door een moderne, hardcourt ondergrond. De verlichting is 'verled', de grote netten zijn vernieuwd en de muren zijn geschilderd. Op de wand aan de oostzijde zijn twee tennisbanen afgebeeld, met mascotte Tommy en ronde 'mikpunten', voor de jeugdige tennissers.

De officiële opening is zondag, maar de drie banen zijn al enkele weken in gebruik. Tot tevredenheid, vertellen interim-voorzitter Ruud van der Heijden en bestuurslid Wil van der Horst. "De geluiden zijn over het algemeen positief. Ze vinden het fijn tennissen. Door de maximale demping zijn lange rally's mogelijk. Bovendien vermindert de demping de belasting voor de gewrichten, waar met name de oudere leden blij mee zijn."

Bij de inrichting van de hal, waar enkele weekeinden per jaar ook indoor-hockey wordt gespeeld, is nadrukkelijk gekeken naar de toekomst. Want HTC Son 2000 heeft veel ambitieuze plannen. Eén ervan is het opzetten van een tennisacademie met regionale uitstraling, in samenwerking met de tennisschool van Mike Martin. HTC hoopt daar volgend jaar rond de zomer mee te kunnen starten.

Best e.o.