Volledig scherm
Dit verkeerspaaltje in de Veerstraat in Breugel staat door een aanrijding al scheef . © Marleen Benschop

Ophef over verkeerspaaltjes doorgaande route Son en Breugel

SON EN BREUGEL - De onlangs geplaatste wegversmallingen op de doorgaande oost-west route in Son en Breugel zorgen voor veel ophef.

Straatjuweel wordt de eenzijdige wegversmalling genoemd; paaltjes die de gemeente Son en Breugel op de doorgaande oost-west route heeft geplaatst. Sinds de eerste paaltjes er staan, regent het op de sociale media klachten en kritiek: filevorming, hinder van uitlaatgassen, gevaarlijke slalombewegingen, slecht zichtbaar in een bocht neergezet. In totaal komen er zeventien van dieze wegversmallingen, van Eind tot en met Boslaan.

Verkeerswethouder Kees Vortman (VVD) heeft geen boodschap aan de kritiek. "We hebben een verkeersprobleem op deze drukke doorgaande 30-kilometerweg. Er wordt te snel gereden, en er is teveel verkeer van omliggende dorpen dat hier niet hoeft te zijn." HIj had ook liever gekozen voor handhaving en boetes uitdelen, maar hij legt uit dat dat niet kan omdat de weg niet is ingericht als 30-kilometerweg. "Er moest iets gebeuren, ook omdat veel inwoners klaagden over de onveiligheid. We hebben bewust niet gekozen voor drempels, want dat geeft veel herrie, met name van vrachtwagens." Er is goed gekeken naar waar de paaltjes woirden neergezet, maar wijzigen kan nog. Vortman: "Op de Boslaan lijken de verkeerspaaltjes te dicht op elkaar te staan. Misschien gaan we dat daar veranderen.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement