Volledig scherm
© Bert Jansen

Opnieuw brand bij recyclingbedrijf Baetsen op industrieterrein Ekkersrijt in Son (video)

SON - Bij recyclingbedrijf Baetsen in Son op industrieterrein Ekkersrijt is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw brand geweest.

Bij de brandweer kwam rond 2.30 uur een melding binnen dat er brand zou woeden bij sloopbedrijf Jansen aan de Kanaaldijk-Zuid. Ter plekke bleek de brand echter te zijn bij het naastgelegen Baetsen.

In een betonnen bunker op het terrein stond een grote hoop matrassen in brand. Dat zorgde voor een flinke rookontwikkeling. Omdat er geen gevaar was dat de brand zou overslaan naar naast gelegen panden en om de rookoverlast voor de omgeving te beperken besloot de brandweer om de matrassen gecontroleerd uit te laten branden. Na enkele uren was de brand volledig geblust.

Dinsdag was er ook al brand bij recyclingbedrijf Baetsen in Son. Toen stond er een grote berg sloopafval in brand.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Bij recyclingbedrijf Baetsen in Son op industrieterrein Ekkersrijt is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw brand geweest. Bij de brandweer kwam rond 2.30 uur een melding binnen dat er brand zou woeden bij sloopbedrijf Jansen aan de Kanaaldijk-Zuid. Ter plekke bleek de brand echter te zijn bij het naastgelegen Baetsen. In een betonnen bunker op het terrein stond een grote hoop matrassen in brand. Dat zorgde voor een flinke rookontwikkeling. Omdat er geen gevaar was dat de brand zou overslaan naar naast gelegen panden en om de rookoverlast voor de omgeving te beperken besloot de brandweer om de matrassen gecontroleerd uit te laten branden. Na enkele uren was de brand volledig geblust. Dinsdag was er ook al brand recyclingbedrijf Baetsen in Son. Toen stond er een grote berg sloopafval in brand.
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.