Volledig scherm
© Bernt van der Heijden

Park Vroonhoven in Son verliest haar glans

SON - De lange zomeravonden lijken het Sonse parkje Vroonhoven geen goed te doen. Het terrein, achter de oude begraafplaats in het centrum, verloedert deze dagen in snel tempo. Afgelopen weekend is geprobeerd de houten vloer van het aldaar gelegen ‘Balkon van Son’ in brand te steken.

In de vlonders van de overkapping zit een fikse schroeivlek. De bodem van het balkon is bezaaid met een groot aantal doosjes verstookte lucifers. Het verstoorde beeld wordt aangevuld met zwervende, lege blikjes energydrink, plastic tassen en resten rookwaar. Ook het gerestaureerde brevier-huisje ontkomt niet aan vandalisme. De zitbanken zijn ook hier beschadigd en door de ramen is vuil naar buiten gekieperd.

Lees alles over dit onderwerp in het ED van dinsdag of via onze digitale krant.

Volledig scherm
© Bernt van der Heijden
  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Best e.o.