Volledig scherm
Meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel © Ton van de Meuelnhof

Protest tegen uitbreiding meubelboulevard Ekkersrijt

DEN HAAG/SON EN BREUGEL - Van der Loo vastgoed wil aan de slag met omvorming van Ekkersrijt 4091. De andere vastgoedeigenaar op meubelboulevard ligt dwars.
Vastgoedbeheerder Neddex vreest dat een nieuw grootwinkelpand bij de entree van de woonboulevard in Son tot leegstand elders op Ekkersrijt zal leiden, zo bleek maandag bij de Raad van State.

De gemeente Son en Breugel verleende aan ontwikkelaar en vastgoedbedrijf Van der Loo uit Asten een vergunning om 17.000 vierkante meter extra winkeloppervlak aan de Ekkersrijtse 'woon- en lifestyleboulevard' toe te voegen. Volgens Neddex is de kans groot dat woonwinkels elders op Ekkersrijt naar Van der Loo's pand verkassen zonder dat er nieuwe winkels in de plaats zullen komen. Meer leegstand dus, zei Neddex-man R. Hoogwegt bij de Raad van State.

De gemeente Son en Breugel en Van der Loo zien het evenwel heel zonnig in. Zij denken dat er alleen maar meer grote woonwinkels naar Ekkersrijt zullen komen. Ekkersrijt is immers aangewezen als concentratiegebied voor grootschalige detailhandel voor de regio Zuidoost Brabant, zei de gemeentewoordvoerder tijdens de zitting. Uit onderzoeken blijkt dat de winkelleegstand in die regio bovendien flink onder het landelijke gemiddelde ligt, 7 procent tegen 14 procent landelijk.

Of de Raad van State het plan geheel goedkeurt of nog op- en aanmerkingen heeft, zal binnen 6 a 12 weken uit de uitspraak blijken.

Best e.o.