Volledig scherm
Koninginnedag op het Stratumseind in Eindhoven. © Fotopersbureau Van de Meulenhof

Schermen in kerk op Koninginnedag Son

SON EN BREUGEL - Een groot scherm in de Petrus' Bandenkerk in Son en diverse nieuwe activiteiten. Dat is het resultaat van een gewijzigd Koninginnedagprogramma door de inhuldiging van de nieuwe koning Willem-Alexander en koningin Máxima 30 april.

Ook staat er een scherm opgesteld in gemeenschapshuis De Boerderij in Breugel. Bovendien wordt er een koningslinde geplant, maar nog niet duidelijk is waar en wanneer.

Door de troonswisseling in Amsterdam komen het rikconcours, de viswedstrijd, de kunstmarkt en de jaarlijkse fietstocht te vervallen. Daarvoor in de plaats komen nieuwe elementen als het prinsen- en prinsessenfeest voor kinderen uit de groepen een tot en met vier van de basisscholen om 14.00 uur op het Raadhuisplein. Leden van de Vestzakkomedie spelen het toneelstukje 'Help de kroon is weg'.

De start van de Koninginnedag is een dag eerder. Op maandag 29 april is er het Oranjebal in La Sonnerie met de band Crazy Cadillac.

Koninginnedag start met een vroegevogelwandeling van het IVN; vertrek om 5.00 uur op het Pieter Brueghelplein in Breugel.

De verdere ochtend is voor de wijkactiviteiten bij De Boerderij in Breugel, Braecklant in De Gentiaan en Zonhove, met onder andere een ballonnenwedstrijd, vendelzwaaien door het Catharinagilde, spelen, vrijmarkten, muziek- en sportdemo's.

De jaarlijkse huldiging van gedecoreerden en de serenade van de harmonie zijn verplaatst naar 16.30 uur in verband met de inhuldiging. Gevolgd door een optreden van smartlappenkoor Rawazzi.

Nieuw is ook de Lucky Duckrace, om 18.00 uur bij de brug in de Wilhelminalaan/Veerstraat.

De hele avond zijn er verder muziekoptredens in de horecagelegenheden.

Best e.o.