Volledig scherm
De Sint-Petrus' Bandenkerk in het hartje van Son en Breugel. © Rene Manders

Sloopcontract kerk Son van tafel; gemeente koopt nu pand aan

SON EN BREUGEL - De Sint-Petrus' Bandenkerk in Son blijft in elk geval voorlopig staan. Gemeente en kerk zijn overeengekomen dat de sloopovereenkomst van tafel gaat. In plaats daarvan koopt de gemeente de grond met daarop de kerk aan, voor ruim een miljoen euro.

Dat is vergelijkbaar met het bedrag dat de gemeente voor de 'kale' grond zou betalen. De gemeente vergoedt de kosten die de parochie gemaakt heeft bij voorbereiding van de sloop. Die stap volgt na onderhandelingen tussen gemeente en kerk; die zouden volgens de opdracht van de gemeenteraad eigenlijk slechts over het tijdelijk opschorten van de sloop gaan, in afwachting van de vorming van een nieuwe coalitie. De parochie wilde echter meteen duidelijkheid, zo blijkt uit het vandaag gepubliceerde raadsvoorstel. Dus ofwel de sloopplannen handhaven, ofwel een nieuwe koopovereenkomst sluiten waarbij de gemeente het gebouw koopt.

Tijdens een besloten commissievergadering was een meerderheid maandagavond voor het tweede scenario. De raad moet formeel nog met het nieuwe plan instemmen tijdens een openbare vergadering. Dat lijkt dus een formaliteit.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement