Volledig scherm
In de woonwagen in Son werd ruim 20 kilo hennep aangetroffen. Foto ter illustratie © ThinkStock

Son en Breugel kan woonwagen niet eens meer sluiten

SON EN BREUGEL - De gemeente Son en Breugel kan een woonwagen en bijbehorende schuur in Gaskendonk niet eens meer sluiten, want de bewoners zijn inclusief woonwagen met de noorderzon vertrokken, zo bleek donderdag tijdens een rechtszaak in Den Haag.

De burgemeester van Son en Breugel legde eerder de bewoner van de woonwagen aan de Gaskendonk een sluitingsbevel van een maand op. De politie had eerder in de naastgelegen schuur ruim 20 kilo hennep en ander drugsmateriaal aangetroffen.

De bewoner pikte de sluiting niet en stapte naar de rechter. In de tussentijd zegde de woningstichting het huurcontract voor de standplaats op. Daarna brak de bewoner de woonwagen af en vertrok zonder bericht achter te laten. De Raad van State wilde weten waarom de gemeente dan toch nog een hoger beroepsuitspraak wil. Immers, de rechtbank was het eens met het sluitingsbevel. ,,We willen toch wel een principiële uitspraak over hoe we dit soort zaken aan kunnen pakken. Want intussen hebben we eenzelfde geval in een woonwagen ernaast. Daar zijn ook grote hoeveelheden drugs aangetroffen en ook die bewoner heeft bezwaar aangetekend”, legde de woordvoerder van de gemeente Son en Breugel uit tijdens de rechtszitting.

De Raad wilde nog wel weten hoe het nu met de hulpbehoevende ouders van de woonwagenbewoner is afgelopen. Want een van de bezwaren was dat de ouders op straat zouden belanden. Maar volgens de gemeentewoordvoerder zijn ook zij met de zoon vertrokken en heeft hij niets meer vernomen.

Uitspraak over enkele weken.