Volledig scherm
© Thinkstock

Strijd om zwembad Son krijgt vervolg

SON EN BREUGEL - De discussie over de toekomst van het zwembad van Thermae Son is voorlopig nog niet gesloten. De raadsfracties hechten zeer aan een zwembad in de gemeente Son en Breugel, maar zijn ook beducht om Thermae Son te snel de helpende hand te bieden. Waar de partijen elkaar gaan vinden, is nog een vraag.

Dat bleek dinsdagavond in de vergadering van de commissie Burgerzaken. Thermae Son kampt met een flink gat in de exploitatie van het zwembad en dat verlies gaat ten koste van het totale bedrijf. Volgens directeur Wim van Santvoort gaat het zo niet langer. Al jaren wordt tevergeefs met de gemeente gesproken over oplossingen. Hij vraagt nu om een subsidie van 11.000 euro per maand. Alleen dan kan het zwembad open blijven. Het college van B en W wijst dat verzoek om meerdere redenen af, maar vooral omdat het principieel geen voorstander is van subsidiëring van bedrijven. Het zwembad is in 1988 geprivatiseerd.

De raadscommissie kan zich wel vinden in die lijn, maar beschouwt een zwembad als een belangrijke maatschappelijke voorziening en bood Thermae Son en de gebruikers van het zwembad dinsdagavond toch hoop. Daarbij wordt eerst naar de ondernemer gekeken. Voordat een al dan niet tijdelijk krediet in beeld komt, wordt Thermae Son geacht om een 'verbeterplan' op te stellen. Daarin moet het bedrijf op een realistische manier laten zien hoe de exploitatie van het zwembad weer in de zwarte cijfers kan komen. De commissie denkt dat er nog rek in zit, bijvoorbeeld als het gaat om openingstijden en toegankelijkheid voor niet-leden van Thermae Son.

Best e.o.