Volledig scherm
Harvest Moon

Succesvolle crowdfunding-actie Harvest Moon uit Son

SON EN BREUGEL - De Sonse band Harvest Moon startte een succesvolle crowdfundingactie om het maken van een lp te kunnen financieren. Vooraf hoopte Harvest Moon op een opbrengst van zo'n 5000 euro.

Dat was het streefbedrag en dan zou de crowdfundingactie al een succes zijn geweest. Maar de respons overtrof alle verwachtingen. Bij het voorlopige einde van de campagne, eind vorige week, was de grens van 9000 euro ruimschoots gebroken. "Een geweldig resultaat, echt heel tof", zegt gitarist Thom Vlemmix.

De crowdfunding-actie was een idee van Sandor Paulus, drummer van de powerpop/indierockband Harvest Moon heeft al een single en twee ep's uitgebracht, maar wil graag een grote volgende stap maken; het maken van een langspeler, op vinyl dus.

Dat zijn prijzige projecten - de kosten overstijgen de tien mille - maar publieksfinanciering is populair, dus waagde Harvest Moon het erop. Mensen konden via de site www.voordekunst.nl doneren. Hoe hoger het bedrag, hoe groter de 'tegenprestatie'. Wie een tientje overmaakte, krijgt straks toegang tot de releaseparty. Voor 400 euro verzorgt de band op locatie een huiskamerconcert. "Daar hadden we er tien van in de aanbieding, negen concerten zijn verkocht", aldus Vlemmix, die Harvest Moon vormt met Rob Dekkers, Renier Vlemmix, Wilco Toonen, Sandor Paulus en Paul Doorschot.

De komende maanden gaat de band zich richten op het maken van de lp. De verwachting is dat Harvest Moon begin 2017 kan gaan opnemen.

Best e.o.