Volledig scherm

Towerfestival in Son en Breugel lijkt te gaan verdwijnen

SON EN BREUGEL - Het Towerfestival in Son en Breugel lijkt zondag haar laatste editie te beleven. Het gratis muziekevenement op het Kerkplein is op sterven na dood.

"Na acht uitvoeringen en evenzovele bedeltochten naar financiële middelen gaat zondagavond om elf uur de stekker er definitief uit.” Dat is in ieder geval de mening van langjarig bestuurslid van het festival: Frank Zwijnenberg. “Er zijn nog vijf bestuursleden/organisatoren, drie daarvan stoppen (waaronder ik), eentje twijfelt en een wil ermee door. De oorzaak is enkel en alleen het jaarlijks terugkerende probleem om de financiering (ca 20.000 euro) rond te krijgen. Voor aanstaande zondag hebben we het met sponsoring kunnen redden maar in de basis is het te smal om verantwoord te organiseren.”

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Best e.o.