Volledig scherm

Vestzak in Son tijdelijk dorpshuis

SON - Met de bibliotheek, Zuidzorg, harmonie, Vestzaktheater, LEVgroep en Radio S&B is het opgeknapte Vestzak in Son nu het tijdelijke nieuwe dorpshuis. Vrijdag vond de officiële heropening plaats.

Een verbouwd Vestzaktheater in Son zou prima het nieuwe dorpshuis kunnen worden, in plaats van een veel duurdere nieuwe mfa. Dat was ooit het idee van Dorpsvisie. Maar dat idee én Dorpsvisie werden afgeschoten. Nu de plannen voor een nieuw mfa even in de ijskast staan, is dat dorpshuis in het Vestzak er toch gekomen.Tijdelijk althans. Kosten: drie ton, waarvan het leeuwendeel, 2,5 ton is uitgegeven aan de tijdelijke units voor de bibliotheek. "De theaterfunctie schuift steeds meer op naar een dorpshuis. Zo kunnen we vast oefenen voor de mfa straks", zegt Ad Louwers, bestuursvoorzitter van het Vestzaktheater. "De samenwerking tussen de verschillende gebruikers gaat prima", vult beheerder Hans Merks aan.

De officiële heropening van het Vestzak vond vrijdag plaats, met tal van activiteiten. Ook zaterdag en zondag is er van alles te doen. Bij Radio S&B konden radiomakers in spe een workshop volgen, er was een poëziebrunch in de bieb, en in de grote zaal konden kinderen van groep 8 leren jongleren. Ze zijn druk in de weer met diabiolo's en proberen een bordje op een paaltje hoog te houden. "Dat is heel ontspannend en ook heel goed voor hun motoriek", legt Margriet Houpperichs van haar Klein Circus Hoeps uit. Het lukt de jongens en meisjes al heel aardig.

"Weer een stap naar een nieuwe toekomst. Met een missie. Een gedeelde behoefte om een veilig thuis te bieden aan iedereen in de gemeente die dat nodig heeft", zei de kersverse wethouder Eef van Turnhout, voordat hij de verwijsboom onthulde. "Deze mix moet leiden tot een nieuw bruisend geheel waar Son en Breugel nog veel plezier aan zal hebben."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement