Volledig scherm
PREMIUM
De spelers van Kickstart FC. Met Ryan Wilfred op de achterste rij, tweede van links. En trainer Lars Söensen in het midden met zijn handen op de schouders van twee spelers. © Fotomeulenhof

Voetballers uit Indiase sloppenwijken kijken hun ogen uit in Son

SON EN BREUGEL - 18 jonge voetballers uit Bangalore (India) zijn ruim een week te gast bij voetbalclub SBC in Son. ,,Andere jongens uit de buurt werken nu de hele dag in de fabriek."

Ryan Wilfred (18) begon een jaar of tien geleden met voetbal. Op blote voeten, in de sloppenwijken van de broeierige Indiase metropool Bangalore. Zijn droom? Profvoetballer worden in Europa. Een wens die deze week in elk geval een beetje uitkomt. Hij maakt op deze frisse dinsdagavond - kouder dan het in Bangalore ooit geweest is - de rechtsachter van de A2 van SBC het leven zuur. De Sonse vereniging treedt deze week op als gastheer voor de nog jonge voetbalacademie van Kickstart FC. Een project dat jongens uit arme gezinnen verder probeert te brengen in de sport én de maatschappij. ,,Het leven in India is hard",  beschouwt Ryan. ,,Er is weinig geld voor eten of goede voetbalschoenen." Met zijn eigen familie gaat het in verhouding zo slecht niet. Zijn ouders hebben een huis en zijn vader een baan. Hij woont nu zelf bij de voetbalacademie, waar hij vaak twee keer per dag traint en goed te eten krijgt. Hij prijst zich gelukkig. ,,Veel andere jongens werken de hele dag in fabrieken. Die krijgen deze kans niet."