Volledig scherm
Kees Vortman.

Vortman verder met dorpshuis Son

SON EN BREUGEL - VVD-wethouder neemt portefeuille van opgestapte Robert Visser (Dorpsbelang) over, ook nu Eef van Turnhout als nieuwe wethouder aan de slag is.

Hoe moet de impasse rond het nieuwe dorpshuis in Son doorbroken worden? Op die vraag formuleert het nieuwe college van B en W in januari zijn antwoord, zo maakte kersvers projectwethouder Kees Vortman (VVD) bekend. Hij neemt het heikele dossier over van de vorige week definitief vertrokken Robert Visser (Dorpsbelang), en dus niet diens rechtstreekse opvolger Eef van Turnhout. Dat hebben burgemeester en wethouders in onderling overleg besloten.

,,Er is de afgelopen anderhalf jaar al heel veel over tafel gegaan in het college van B en W", licht Vortman toe. ,,Het vergt altijd tijd om je zo'n complex dossier eigen te maken, zeker als nieuwe wethouder. Daarom is dit voor het college een logische en pragmatische stap." Van Turnhout beaamt dat ook zijn politieke kleur op de achtergrond meespeelt. ,,Vanuit de gemeenteraad ben ik natuurlijk nauw bij dit onderwerp betrokken geweest. De discussie gaat gepaard met een hoop emotie, die ook wel gekoppeld is aan de partij Dorpsbelang. Die angel hebben we er vooraf al uit willen halen. We zijn samen tot de conclusie gekomen dat het zo beter is."

Inhoudelijk wil Vortman nog niet ingaan op het plan dat het college in januari in de raad gaat brengen. Wel is duidelijk dat tegen die tijd de parochie al met de sloop van de kerk zou moeten starten. Het college is in elk geval niet van plan de toekomst van het kerkgebouw opnieuw ter discussie te stellen ,,We hebben een wederzijdse afspraak gemaakt dat de grond op 20 februari wordt opgeleverd."

Van Turnhout buigt zich wel als wethouder over de rest van het centrumplan. Ook de portefeuille Ekkersrijt neemt hij van partijgenoot Robert Visser over. Daarnaast gaat hij zijn oude stiel recreatie en toerisme nu ook als wethouder oppakken. Van Turnhout was jarenlang beleidsambtenaar op dit terrein bij de SRE.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement