Volledig scherm
Wethouder Robert Visser

‘Wethouder Visser geeft raad Son en Breugel onjuiste info’

SON EN BREUGEL - Wethouder Robert Visser van Son en Breugel dreigt in het nauw te komen door de kwestie Saturn op Ekkersrijt. Hij zou tot twee keer toe onjuiste informatie hebben verstrekt aan gemeenteraad en commissie.

Dat blijkt uit een brief die Meubelplein-eigenaar Altera Vastgoed donderdag aan raad en college van B en W heeft gestuurd. Visser en het college willen inhoudelijk nog niet reageren. Dinsdag bespreekt het college de kwestie.

Elektronicagigant Saturn zou zich aanvankelijk met een zaak van 6.000 vierkante meter vestigen in de nieuwbouw van Meubelplein Ekkersrijt. Rond de start van de bouw in augustus 2011 haakte het bedrijf af. Even later werd duidelijk dat Saturn zich tegenover het Meubelplein wilde vestigen op de plek van het oude Makitagebouw. Daardoor raakte Altera ernstig gedupeerd.

Uit de brief van Altera Vastgoed aan Son en Breugel blijkt dat Visser al in maart 2011 met Saturn sprak over nieuwbouw aan de overkant. Op 22 december in de gemeenteraad en op 16 januari in de commissie Algemene Zaken zei Visser dat hij pas in augustus 2011 hoorde dat Saturn niet naar het Meubelplein wilde komen.

Altera vraagt in de brief van donderdag opheldering over de antwoorden van Visser in raad en commissie. Ook wil woordvoerder Kees Hogenboom graag weten welke conclusies de gemeenteraad hieruit trekt.