Volledig scherm
De vrouwen schroeven een balie in elkaar voor de boerderij van Zonhove. © FotoMeulenhof

Woonbedrijf klaart klussen op Zonhove in Son

SON - Nieuwe zebrapaden, een verkoopstalletje met broodoven en zelfs een heuse varkenspoel. Op de tweejaarlijkse Medewerkersdag van de Eindhovense woningcorporatie Woonbedrijf werd er hard geklust op SWZ Zonhove in Son.

Het ene personeelsuitje is het andere niet. Wat de ruim vierhonderd medewerkers van woningcorporatie Woonbedrijf uit Eindhoven gisteren van hun tweejaarlijkse uitje maakten, is best bijzonder. Waar je ook kijkt op het terrein van SWZ Zonhove in Son, een zorginstelling voor mensen met een meervoudige beperking, overal zijn mensen aan het schilderen, timmeren, sjouwen of graven. Goed georganiseerde chaos met alleen maar vrolijke gezichten. ,,We zijn door Woonbedrijf overgenomen. Zo voelt het, maar dan in positieve zin. Geweldig!", roept regiomanager Yvonne den Exter uit. ,,Dit zijn echt wensen die altijd onderaan het lijstje staan en dan vaak wegvallen." Die wensen worden nu vervuld, gratis en voor niks.

Volledig scherm
Klusdag Woonbedrijf bij Zonhove in Son. © Marleen Benschop

Bij een bruggetje over de Groote Beek staat een tiental medewerkers even te pauzeren. ,,Met de wind in de rug bouwen wij aan een brug. Die groene leuning gaan wij vervangen door mooie meanderende houten palen", zegt Koen van der Heijden. Op deze manier aan teambuilding doen vindt zijn collega David Wehmeijer fantastisch. ,,Werken met je handen en aan het eind van de dag kunnen zeggen 'dat hebben wij gemaakt'." En het gaat af komen vandaag.

Anthonie Piek kijkt in zijn rolstoel toe. Hij is voor een dag benoemd tot ere-opzichter, en hij heeft de belangrijke taak ervoor te zorgen dat alles piekfijn in orde komt. ,,Ik let erop dat ze het goed doen. Dat ze niet op hun duim timmeren." Midden op het terrein staat een grote tent, waar de medewerkers zelf hun boterhammetjes kunnen smeren.

Volledig scherm
Klusdag Woonbedrijf bij Zonhove in Son. © Marleen Benschop

Pizza's

Uit de boxen klinkt Good vibrations van The Beach Boys. Toepasselijk, want de goede vibraties zijn voelbaar. ,,We maken een feestje van de klussen die we klaren", zegt Hannie de Groot. ,,We hebben aan Zonhove gevraagd welke klussen wij kunnen doen. We zijn al een paar dagen bezig, en wat vandaag niet af komt, maken we morgen af", licht Ingrid de Boer, algemeen directeur van Woonbedrijf, toe.

Bij de boerderij schroeven Marlies, Manon, Gitte, Suzanne, Monique en Irene een balie in elkaar voor het stalletje waar straks pizza's uit de nieuwe oven kunnen worden verkocht. Niet hun dagelijkse werk, maar de 'powervrouwen' hebben duidelijke instructies gekregen. Dit komt dus ook helemaal goed.

Volledig scherm
Klusdag Woonbedrijf bij Zonhove in Son. © Marleen Benschop