Volledig scherm
Clubheld Ad van den Berk. © Kees Martens/fotomeulenhof

Ad van den Berk (DBS) wint clubheldenverkiezing Eindhovens Dagblad

EINDHOVEN - We gaan allemaal op jou stemmen’, klonk het enthousiast bij voetbalclub DBS uit Eindhoven toen de nominatie van Ad van den Berk (77) bekend werd. Met resultaat: door alle stemmen is Van den Berk uitgeroepen tot clubheld in het verspreidingsgebied van het Eindhovens Dagblad.

De titel Clubheld maakt DBS-man Van den Berk trots, al is hij niet uitzinnig van vreugde. „Ik ben nogal een nuchter persoon, het gaat me meer om de prijs die de club hierdoor kan krijgen.” Want wanneer de Eindhovenaar het ook tot landelijke clubheld schopt, komt er een bedrag van 10.000 euro beschikbaar voor ‘zijn’ DBS.

Honderden reacties kwamen er binnen. ‘Zijn kreet komaan DBS is al meer dan 40 jaar een begrip langs de lijn’, ‘voor hem is niets te veel en hij staat voor iedereen klaar’ en ‘omdat het een genot is om te zien hoe zich voor de kleintjes inzet’, is slechts een greep uit de vele lovende woorden voor de Eindhovenaar.

Landelijke winnaar

Van den Berk mag 30 november meedoen om de hoofdprijs van 10.000 euro. Hij mag daar aan een jury uitleggen waarom hij de grootste clubheld van Nederland is. Op de tweede plaats bij de ED-verkiezing eindigde Bas Elbers van ZSV (Deurne). Sjors van Bree van rugbyclub The Vets (Valkenswaard) werd derde.