Volledig scherm
Rallycoureur Erik van Loon tijdens eerdere editie van de ELE Rally in een Subaru Impreza WRC S14. © Bert Jansen

Alles ligt nog open in de ELE Rally

VELDHOVEN - De 52e editie van de ELE Rally, inmiddels de oudste rally van Nederland, is vrijdag van start gegaan. Erik van Loon en Dennis Kuipers, op voorhand de twee topfavorieten, deden op de eerste avond weinig voor elkaar onder.

Van Loon, die de bij de vorige editie uitviel met motorpech en aast op sportieve revanche, won met zijn Subaru Impreza S14 WRC de eerste twee klassementsproeven, die in Helmond en Asten. De getergde Riethovenaar sloeg een gat van enkele seconden, maar concurrent Kuipers en zijn Ford Fiesta RS WRC eindigde in de twee daaropvolgende proeven bovenaan in het tijdsklassement. Het toont aan dat de koers nog absoluut niet gelopen is.

Zaterdag zal de beslissing vallen, wanneer het grootste deel van de zeventien klassementsproeven wordt afgewerkt. Om 12:00 uur wordt het evenement hervat. De finish is naar verwachting om 23:15 uur bij de SchippersStop in Veldhoven. De kans bestaat dat zaterdag enkele proeven gewijzigd worden. Vrijdagavond moest er al gesleuteld worden aan twee routes vanwege het noodweer van de afgelopen dagen.