Volledig scherm
Jeffrey Herlings © Ray Archer/KTM

Amerikanen troeven wereldkampioen Jeffrey Herlings af

CHARLOTTE - Jeffrey Herlings neemt de wereldtitel MX2 mee naar Nederland, de Grand Prix-zege in Charlotte moest hij aan de Amerikaanse thuisrijder Cooper Webb laten.

Zondagnacht (Nederlandse tijd) vocht Herlings in de tweede manche bij kunstlicht verbeten duels uit met Webb en diens landgenoot Austin Forkner. Voor het eerst dit seizoen wist de Elsendorper zich geklopt in een GP-weekeinde. Herlings finishte als derde in de manche en als tweede in de daguitslag. Die dagzege was in North Carolina ondergeschikt voor de Brabander. Zijn honger naar succes was al redelijk gestild, nadat hij met de winst in moto1 zijn derde wereldtitel had binnen gehengeld.

Voordat hij naar huis terugkeert volgt komend weekeinde elders in de Verenigde Staten nog de laatste WK-wedstrijd van het seizoen in Glen Helen. Daar zal hij het opnieuw op moeten nemen tegen een Amerikaanse overmacht, voordat hij officieel gehuldigd wordt als wereldkampioen van 2016.

Bogers elfde
Brian Bogers finishte in de tweede manche net buiten de top tien: elfde. In de WK-stand bezet de Eindhovenaar de zevende plaats. Hij heeft nog uitzicht op de top vijf, omdat twee rijders voor hem ontbreken in Amerika.

Volledig scherm
Jeffrey Herlings. © pro shots
Volledig scherm
Jeffrey Herlings © Ray Archer
Volledig scherm
EPA