Atletiektalent Sven Roosen.
Volledig scherm
Atletiektalent Sven Roosen. © Jean Pierre Reijnen

Atleet Sven Roosen gaat voor EJOF-finale

EINDHOVEN - Hoewel Sven Roosen (15) zich op de 400 meter horden plaatste voor het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF), gaat het Eindhovense atletiektalent zich voorlopig nog niet specialiseren.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Strafcornerkoning Tim Swaen grijpt in afscheidsduel naast de landstitel: ‘Ik had m’n plafond op hockeyvlak bereikt’
  PREMIUM

  Strafcor­ner­ko­ning Tim Swaen grijpt in afscheids­du­el naast de landstitel: ‘Ik had m’n plafond op hockeyvlak bereikt’

  Hockeyer Tim Swaen kon maandag zijn carrière in stijl afsluiten met wederom een landstitel in het shirt van Bloemendaal, maar in de finale van de play-offs ging zijn ploeg met 0-4 onderuit tegen Pinoké. De uit Deurne afkomstige strafcornerman blijft hoe dan ook actief in de hockeywereld. ,,Het is tijd voor nieuwe uitdagingen.”
  Deurne, Bloemendaal, Eindhoven