Volledig scherm
Archiefbeeld Robbie Bax (bakkenist) met coureur Daniël Willemsen. © Albert Schreuder

Auto-ongeluk zet streep door GP in Tsjechië voor Willemsen/Bax

De zijspancombinatie Daniël Willemsen en Robbie Bax (Bergeijk) verschijnt zondag niet aan de start van de GP in Tsjechië. Tijdens een excursie in Oekraïne is de auto waarin het duo zich bevond betrokken geraakt bij een frontale botsing.

Team Willemsen verbleef na de GP van vorige week in Oekraïne in de Karpaten. Daar ging het mis bij een autoritje met de hoteleigenaar. Alle teamleden werden na de botsing per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het gezelschap is momenteel onderweg naar Nederland. Willemsen zelf zal daar een operatie ondergaan. 

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat het Willemsen en Bax tegenzit. Vorige maand ging het voor het duo ook al mis tijdens de GP op het Eurocircuit in Valkenswaard. Willemsen en Bax leken onderweg naar een overtuigende kopstart, maar kwamen in een spoor terecht en belandden op hun kant. Vervolgens werd de nummer 111 ook nog eens geraakt door een achteropkomende deelnemer. Vooral Willemsen leek er slecht aan toe en bleef lang liggen. Ook Bax oogde aangeslagen, maar kon op eigen kracht naar de kant.  Door het voorval moest de wedstrijd worden stopgezet.

In de tussenstand van het wereldkampioenschap vinden Willemsen en Bax zich voorafgaand aan de GP in het Tsjechische Kramolin terug op derde plaats. Broer Etienne Bax staat met bakkenist Kaspars Stupelis achtste.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement