Volledig scherm
Etienne Bax met bakkenist Kaspars Stupelis.

Bax boekt in 'zijn' Lommel eerste GP-zege van het seizoen

Etienne Bax kan the day after met een goed gevoel terublikken op de GP in het Belgische Lommel. De 29-jarige zijspancrosser uit Bergeijk won samen met bakkenist Kaspars Stupelis zijn eerste Grand Prix van het seizoen. 

Vooral de winst in de eerste manche was knap. Na een slechte start op zijn thuiscircuit in Lommel was de titelverdediger veroordeeld tot een inhaalrace en die voltooide hij met verve. Hij kreeg wel hulp van het materiaal van koploper Daniel Willemsen. Die viel, met Bax' broertje Robbie achterop, stil in de slotfase.

Willemsen kwam in de tweede manche sterk terug. Hij nam direct de koppositie en liep in een rap tempo weg bij de rest van het veld. Etienne Bax moest hard werken om de tweede plaats te behalen. In slotfase nam de Bergeijkenaar geen risico meer, zodat hij zeker was van de eindzege in Lommel. Willemsen eindigde overall als achtste.

Bakkenist Ben van den Bogaart (28) uit Arendonk, die samen rijdt met Marvin Vanluchene behaalde een vijfde en zesde plaats. Daarmee eindigde het team als vijfde. Na acht van de twaalf wedstrijden behouden Vanluchene en Van den Bogaart de leiding in het WK-klassement met 351 punten. Bax en Stupelis hebben negentig punten minder en staan derde. Willemsen en Bax zakten naar plek zes. Na een korte zomerpauze wordt de strijd om de wereldtitel over vier weken hervat met de GP van Duitsland in Strassbessenbach.