Volledig scherm
Archiefbeeld Etienne Bax met bakkenist Kaspars Stupelis.

Bax herovert leiding in WK-klassement na crash concurrent

Etienne Bax is de nieuwe koploper in de strijd om het WK zijspancross. De stuurman uit Bergeijk won zondag de Grand Prix van Oekraïne en nam daardoor de leiding in het klassement over van het duo Vanluchene/Van den Bogaart, dat in de eerste heat crashte op het wasbord.

In Kiev reed Bax samen met bakkenist Kaspars Stupelis twee vlekkeloze manches. Het duo, dat kort voor de start het motorblok nog had vervangen, beleefde tot tweemaal toe een sterke start en degradeerde het deelnemersveld vervolgens tot figuranten. De hegemonie van Bax en Stupelis in Oekraïne resulteerde in de tweede GP-zege van het seizoen; eind april sloegen ze al toe tijdens de GP van Oldebroek. 

Na vijf van de veertien wedstrijden koestert Bax nu een voorsprong van zes punten op zijn Belgische concurrent Vanluchene, die er door de crash niet in slaagde het dagpodium te halen en daardoor de rode plaat aan Bax moet overdragen. Het WK wordt over twee weken hervat met een race in het Franse Plomion. 

  1. High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfestival
    PREMIUM

    High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfes­ti­val

    EINDHOVEN - De High Tech Campus was afgelopen weekend de ideale locatie voor de High Tech Crit. Een festival waar wielersport centraal stond met onder meer het NK Fietskoerieren en de start van de laatste etappe van de ZLM Tour. ,,Deze locatie is ideaal voor een evenement als dit", zegt organisator Bjõrn van de Langenberg. ,,Mooi, veilig, zonder allerlei verplichte vergunningen en de mogelijkheid voor een selectief parcours voor diverse wedstrijden."