Volledig scherm
Etienne Bax en bakkenist Kaspars Stupelis

Bax kan Stupelis net niet aan thuiszege helpen

Etienne Bax had zijn Letse bakkenist Kaspars Stupelis vandaag in zijn 'thuiswedstrijd' in Cesis graag aan een Grand Prix-overwinning geholpen. De Bergeijkse zijspancoureur kwam na een slechte start in de tweede manche uiteindelijk zo'n acht seconden tekort. 

Marvin van Luchene, rijdend met de Nederlandse bakkenist Ben van den Bogaart, bleef nog niet buiten bereik en griste voor de neus van Bax de zege in de 2e heat en in het dagklassement weg.

Beide zijspancombinaties pakten met een 1ste en 2e plaats 47 WK-punten op het circuit van Cesis, maar Van Luchene kon op grond van de uitslag van de afsluitende manche ook een GP-zege bijschrijven op zijn conto. Titelhouder Bax, bezig aan een pechseizoen, klom wel drie plaatsen in de WK-stand. Het gat naar nummer 2, Koen Hermans/Nicolas Musset, bedraagt 60 punten en lijkt moeilijk nog te overbruggen.

Hersteld

Etiennes broer Robbie miste een aantal wedstrijden, omdat stuurman Daniël Willemsen gewond raakte bij een auto-ongeval in Oekraïne. Willemsen gaf vorige week aan voldoende hersteld te zijn voor de trip naar Letland. In zijn kwalificatierace handhaafde Willemsen zich zaterdag met een 4e plaats nog redelijk voorin. Maar omdat de Lochemmer na afloop de geluidscontrole negeerde, werd hij vijf plaatsen teruggezet. Daardoor moesten Willemsen en Bax vanaf de 2e startrij beginnen. Met een 11e en 7e plaats in de manches deden ze niet mee om de dagprijzen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement