Volledig scherm
Francesco Pizzocolo, coach van Tantalus. © Lieke Vermeulen

BC Bladel wint belangrijk duel van Tantalus

Overzicht basketbalDe Eindhovense basketballers van Tantalus leken de enige die EVBV nog van het kampioenschap af kunnen houden. Dan moest er echter wel gewonnen worden van BC Bladel, en dat lukte niet: 92-82.

Tweede divisie D mannen

Met nog zeven minuten te spelen in het derde kwart van BC Bladel-Tantalus, leek de winnaar van de topper in de tweede divisie D bekend. De studenten van het Eindhovense Tantalus leidden namelijk met veertien punten voorsprong, en er leek voor de nummer twee van het klassement geen vuiltje aan de lucht. ,,Maar we zijn blijven knokken en namen langzaam de controle in de wedstrijd”, zag Bladel-coach Nino Hertogs.

Francesco Pizzocolo, trainer van Tantalus nam hetzelfde waar: ,,Wij waren niet agressief genoeg en hun puntenreeks was indrukwekkend. Zij speelden met meer intensiteit en mentale kracht dan wij. En met zestig punten in één helft, verdienden zij de zege.” Grote man aan Bladelse zijde was Thomas van Doormaal. ,,Maar ook Rene van Zon was belangrijk. Hij kwam na maanden terug van een blessure”, aldus Hertogs, die met zijn ploeg het gat met Tantalus verkleint naar twee punten.

Ook BC Eindhoven meldt zich bij de nu ruimte subtop. Op bezoek bij Maastricht Knights werd er met 44-63 gewonnen door de ploeg van Carlos Fernandez. ,,Verdedigend stonden we goed met als uitblinkers Kareem Gazuani en Matt Baker. Aanvallend was het vooral Ruud Wiegmans die voor veel gevaar zorgde”, concludeerde Fernandez nadien.

Tweede divisie D vrouwen

In de tweede divisie D voor vrouwen lijkt het aantal uitdagers voor de titel voor Almonte geslonken te zijn tot één. BC Bumpers kon namelijk gelijk komen in puntenaantal bij een overwinning op de Eindhovensen, maar Almonte was uiteindelijk de sterkste van de twee. Door de 73-69 zege in eigen huis is het gat nu vier punten: Almonte won tot nu toe alle zes de wedstrijden en staat daardoor op twaalf punten. Nummer twee Trajanum kan na een inhaalwedstrijd nog op tien uit zes komen.

Het Nuenense Achilles’71 kan alleen maar dromen van dat puntenaantal. Na zes wedstrijden staat de teller nog op twee, aangezien er ook op bezoek bij BC Kimbria niet gewonnen werd. Zelf wist de ploeg van Kaan Tuncer maar 35 keer te scoren, de Maastrichtenaren deden dat 59 keer, waardoor de uitslag 59-35 op het scorebord prijkte na vier kwarten. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement