Volledig scherm
Archierbeeld Niek van der Schoot van Oranje-Rood. © Orange Pictures / Hans van der Valk

Belangrijke overwinning mannen Oranje-Rood

De hockeyers van Oranje-Rood hebben zondag in Bilthoven een benauwde zege geboekt. SCHC werd met 1-2 verslagen.

De Oostenrijkse aanvaller Benjamin Stanzl scoorde tweemaal voor de Eindhovenaren. Al na één minuut werkte hij een assist van Mink van der Weerden prachtig in het doel. Hierna kreeg Oranje-Rood veel kansen om de score op te voeren, maar zoals vaker dit seizoen had de ploeg moeite met scoren. In het eerste kwart kwam de Stichtse op gelijke hoogte door een strafcorner van Thijn Knetemann; 1-1. 

De fysiek harde wedstrijd werd na rust steeds onvriendelijker. De spelers van Oranje-Rood raakten geïrriteerd door de gelijke stand én door enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechters.

De opluchting aan Eindhovense zijde was dan ook groot toen Stanzl na een fraaie individuele actie de 1-2 maakte. 

  1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
    Futsal

    Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

    ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.