Volledig scherm
Jolie Tops © René Manders/FotoMeulenhof

Beuwer en Tops winnaars korte cross Joe Mann Bosloop

BEST - Sport wordt altijd een stukje mooier als er onverwachte winnaars op het podium verschijnen. En dat gebeurde zondag bij de 60ste Joe Mann Bosloop in Best op de korte cross.

Michael Beuwer werd de winnaar in zijn tweede cross na een flinke knieblessure en een griepje afgelopen week. Hij finishte uiteindelijk zelfs met een flinke voorsprong op de nummer twee bij de bosloop van AV Generaal Michaëlis. In 8 minuten en 56 seconden vloog Beuwer van Asterix Atletiek over de eindstreep, 21 seconden voor zijn achtervolger Stephan Admiraal van Typhoon Atletiek uit Gorinchem. „Ik hoefde gelukkig niet maximaal te lopen, omdat veel van mijn concurrenten voor het klassement (van de Kempische Crosscompetitie, red.) niet meededen”, verklaart Beuwer. „De eerste ronde dacht ik dat het nog moeilijk zou gaan worden, want Admiraal en ik lagen dicht bij elkaar. Maar toen viel hij stil. Ik denk dat hij te hard gestart is.”

Als achtste kwam de eerste vrouw over de finish. Die overwinning mag minstens zo bijzonder genoemd worden. De 17-jarige Jolie Tops uit Sint-Oedenrode pakte de winst in 10 minuten en 30 seconden. Met 12 seconden voorsprong op Yosta de Stigter van Energie Atletiek uit Barendrecht.
„Het is pas m’n derde atletiekwedstrijd”, lacht de jongeling vlak na haar finish. Makkelijk ging het niet voor het talent, totdat ze een sprint op een recht stuk kon trekken en het gat sloeg. „Toen hoorde ik haar niet meer.”

Ben Souwen van Eindhoven Atletiek won de lange cross bij de mannen. Bij de vrouwen was op de langste afstand Mieke de Lepper (Eindhoven Atletiek) de snelste bij de senioren.

Volledig scherm
Michael Beuwer © René Manders/FotoMeulenhof