Volledig scherm
Barry van Beers, hier op archiefbeeld, pakte met zijn broer Rik naast de landstitel driebanden. © Gerard van Offeren

Bladelse broers Van Beers grijpen naast landskampioenschap driebanden

De Bladelse broers Barry en Rik van Beers zijn er niet in geslaagd om met hun ploeg STZ uit Zundert landskampioen driebanden te worden. STZ verloor in de dubbele finale tegen L&B Ledermode uit Hoeven vrijdagavond met 8-0 (uit) en zaterdagavond met 2-6 (thuis).

Barry van Beers (43), die inmiddels al zeven jaar in Rijsbergen woont, zorgde voor de enige winstpunten van STZ door zaterdagavond van Peter De Backer te winnen: 40-25 in 25 beurten. Vrijdagavond had hij nog kansloos van diezelfde De Backer verloren: 40-24 in 32 beurten.

Beginfase

Zaterdag herstelde de oudste van de Van Beers broers zich vooral met een heel sterke beginfase van de partij. Door een serie van 14 in de vierde beurt liep hij aanvankelijk zelfs uit naar 23-1. Omdat op de andere tafel Rik van Beers (40) na drie beurten ook leidde tegen John Tijssens (12-5) leek er nog even een sensatie in de maak, maar dat was snel gedaan. 

De jongste Van Beers verloor uiteindelijk met 29-40 in 25 beurten van Tijssens, waarmee L&B het definitieve gat sloeg. Vrijdag had Rik van Gerwin Valentijn verloren: 40-34 in 34 beurten.