Volledig scherm
Bob de Voogd (rechts) met zijn clubheld Hans de Jager. © René Manders/fotomeulenhof

Bob de Voogd: 'Hans heeft mij geholpen om beter te worden'

EINDHOVEN/HELMOND - Het ED draagt sport in de regio een warm hart toe. Van voetbal tot korfbal en van biljarten tot shorttrack. Daarom organiseert het ED de verkiezing ‘Clubhelden van de amateursport’. Helmonder Bob de Voogd heeft het als hockeyer de laatste jaren ver geschopt, maar had dat nooit zonder zijn clubheld Hans de Jager gekund.

Wie?

Hans de Jager (61)
Sport: Hockey
Vrijwilliger bij: HC Helmond
Genomineerd door Bob de Voogd (28), hockey-international

Met Oranje Zwart won hockey-international De Voogd de afgelopen drie seizoenen de landstitel in de hoofdklasse, het hoogste niveau in Nederland. Met Oranje werd hij Europees kampioen in 2015 en bij de Olympische Spelen in Londen (2012) pakte De Voogd ook nog een zilveren medaille mee.

De nu 28-jarige speler van Oranje-Rood leerde het spelletje als eerste bij HMHC en na de fusie met HUAC bij fusieclub HC Helmond. “De naam die me altijd is bijgebleven is trainer Hans de Jager. Hij is zelfs nog trainer geweest van mijn vader”, vertelt De Voogd (28) over zijn beginjaren bij de Helmondse club.

De Jager is nog altijd trainer van de jeugd bij HC Helmond, daarnaast is hij ook nog succesvol coach bij hockeyclub Heeze. “Met Hans had ik altijd al een goede klik, hij maakte het hockey voor ons als team leuk. Maar niet alleen dat, van kleins af aan voelde ik wel dat ik talent had, maar Hans heeft mij echt geholpen om mijn talent te ontwikkelen en beter te worden.”

De Jager gaf De Voogd dus zijn eerste aanzet om door te stoten naar de nationale en internationale top van het hockey. “Hans is een heel gedreven mannetje, die soms ook grappen maakte om het leuk te houden. Was iemand op de training vervelend, dan riep Hans dat hij een band uit de auto ging halen om iemand echt vast te binden. Dat staat me altijd bij”, herinnert De Voogd met een grijns op zijn gezicht.