Volledig scherm
Brian Bogers kan voorlopig nog niet rijden. © HRC

Bogers moet MXGP-debuut opnieuw uitstellen door nieuwe operatie

Het lijkt maar niet te mogen gebeuren voor Brian Bogers. De Eindhovenaar die dit jaar zijn debuut zou moeten maken in de MXGP voor het fabrieksteam van Honda, komt wellicht helemaal niet in actie in 2018. Een nieuwe operatie aan zijn voet zorgt ervoor dat Bogers andermaal moet revalideren.

Na opnieuw te zijn onderzocht in het ziekenhuis kwam er een nieuwe kleine breuk aan het licht in hetzelfde gewricht waar Bogers eerder aan werd geopereerd. De nieuwe operatie staat gepland voor 7 mei, waarna de revalidatie weer opnieuw kan beginnen. Bogers liep aanvankelijk de blessure op in november 2017, toen hij bij een teamevenement zijn voet verbrijzelde.

,,Dit is heel slecht nieuws na een lang proces waarna ik eindelijk weer op de Honda kon zitten. Ik heb dag voor dag een programma van de arts gevolgd om te revalideren. Dit soort dingen kunnen helaas gebeuren en nu sta ik weer aan de kant. Er is niets dat ik er verder aan kan doen. Ik zal de operatie moeten ondergaan en weer opnieuw moeten beginnen.” De vraag is ten zeerste of Bogers dit seizoen, dat op 30 september ten einde komt, nog in actie kan komen. De Eindhovenaar houdt voorlopig nog alle opties open. ,,Hopelijk kan ik zo snel mogelijk weer aansluiten, over een paar weken weten we meer.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement