Volledig scherm
Max van der Pas (rechts) op archiefbeeld. © anp

Bokser Van der Pas verliest zicht op A-status na nederlaag in Duitsland

Max van der Pas is uitgeschakeld in het toernooi om de Chemie Pokal. De 25-jarige bokser uit Elsendorp legde het donderdag in zijn tweede partij af tegen de Rus Andre Konaldhuk (75 kg).

In de eerste ronde was Van der Pas nog te sterk voor de Amerikaan Javier Martinez. Daarmee zit het toernooi er na twee rondes op voor de Elsendorper, die zondag tot zijn grote teleurstelling nog verliezend finalist was in de NK-finale. 

Door de nederlaag tegen Konaldhuk kan Van der Pas een A-status bij de NOC*NSF voorlopig op zijn buik schrijven. Het toernooi in het Duitse Halle geldt vanwege het ontbreken van een EK en WK dit jaar als hét zwaartepunt van het seizoen.

  1. De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'
    PREMIUM

    De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'

    Afgelopen vrijdag, 13 juli, was het precies een maand geleden dat Jeffrey Herlings zijn sleutelbeen brak. De crosser uit Oploo liet één GP schieten, maar was in Indonesië, waar twee wedstrijden achter elkaar werden verreden, direct weer succesvol. Vervolgens pakte hij gisteren tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, zijn tweede Dutch Masters of Motocross-titel op rij in de hoofdklasse. De Brabander blikt uitgebreid terug op een bewogen maand.