Zo close was het zaterdag tussen de nichtjes Cathelijn (l) en Silke Peeters op de 400 meter horden bij de NK atletiek in Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo close was het zaterdag tussen de nichtjes Cathelijn (l) en Silke Peeters op de 400 meter horden bij de NK atletiek in Breda. © Johan Manders/Pro Shots

Brabants podium op 400 horden: Cathelijn Peeters klopt nicht Silke op de meet

NK AtletiekOp de 400 meter horden bij de NK atletiek in Breda prolongeerde Cathelijn Peeters (58,17 seconden) de nationale titel door haar nichtje Silke Peeters (58,29) op de streep te kloppen. Femke Frijters (59,58) van de organiserende vereniging Sprint maakte er zaterdagmiddag een compleet Brabants podium van.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.