Volledig scherm
Volleybalster Yvon Beliën. © Robin van Lonkhuijsen/ANP

Budelse volleybalster Yvon Beliën naar Galatasaray

Bij Oranje stroomt volleybalster Yvon Beliën uit Budel nu rustig in. Haar wacht immers een drukke zomer en daarna met Galatasaray een nieuwe club.

Want na één seizoen vertrekt Beliën, die kampte met een stressfractuur in haar scheenbeen, alweer bij Besiktas. ,,Ik kon twee maanden niet springen, dan loopt zo’n seizoen niet zoals je wilt. En de resultaten (achtste, red.) waren dat ook niet. We hadden zo veel blessures waardoor het te lastig werd. Ik heb uiteindelijk nog wel gespeeld”, aldus Beliën. ,,Ik vraag me af wat het doel van de club was. Toen het einde van het seizoen naderde, voelde ik dat het voor het team niet meer echt hoefde. Terwijl het voor mij in de play-offs pas gaat beginnen.”

Reden voor haar om binnen de sterke Turkse competitie een andere club te zoeken. Dat werd stadgenoot Galatasaray, de ambitieuze nummer vier van afgelopen seizoen. ,,Ik voel mij in Turkije heel erg op mijn gemak. Ze waarderen me om wat ik kan en wie ik ben. Als je niet de hele tijd op je tenen hoeft te lopen, speel je ook het beste. De cultuur bevalt me heel goed, ik vind Istanboel een fijne stad en de meiden waar ik nu mee ga spelen zijn heel leuk en stellen zich hogere doelen", aldus de 25-jarige Budelse.

Maar eerst volgen de toernooien met het Nederlands team  elkaar in rap tempo op. In Apeldoorn is middenblokkeerder Beliën er komende week weer gewoon bij in de tweede van vijf ronden van de Volleyball Nations League. ,,In augustus wil ik weer helemaal fit zijn. Dan staat het olympisch kwalificatietoernooi op het programma en dat is het allerbelangrijkste. Daarna willen we op het EK ook een keer een andere kleur medaille winnen.” En daarop aansluitend mag dit Oranje nog aantreden op de exclusieve World Cup.